اینورتر یا همان درایو چیست؟
کار درایو صنعتی به این صورت هست که برای راه اندازی الکتروموتورسه فاز، به جز قطع و وصل عادی در یک سری مواقع ما نیاز داریم که الکتروموتور با دور موتور کمتر یا بیشتری بچرخد یا مثل مدار ستاره مثلث که راه اندازی به صورت آهسته انجام می گیرد ما می توانیم از درایو صنعتی که همین کار را به صورت خیلی بهتر انجام می دهد استفاده کنیم.
در درایو علاوه بر راه اندازی نرم ، توقف هم می شود به صورت آهسته انجام گیرد. درایوها میتوانند موتور را بطور نرم و کاملن کنترل شده روشن و خاموش کنند. زمان خاموش و روشن را می شود با دقت تنظیم کرد. برای چپ گرد یا راست گرد ترمینال جداگانه وجود دارد که کار ما را آسان تر می کند.
تفاوت درایو و اینورتر در چیست؟
درایو صنعتی از چند اجزا تشکیل شده که در ابتدا برق ورودی که برق AC هست از طریق کانورتر به برق DC تبدیل می شود. اینجاست که هر پارامتری را که تغییر می دهیم روی این ولتاژ یعنی ولتاژ DC اعمال می شود (باید اشاره کنم که به جز این دو بخش یعنی کانورتر و اینورتر، بخش های دیگری هم دارد) و از طریق اینورتر به ولتاژ AC تبدیل می شود. در حقیقت اینورتر بخشی از یک درایو محسوب می شود.
مزایای درایو نسبت به کنتاکتور
راه اندازی و توقف در اینورتر به صورت نرم و اهسته صورت میگیرد ولی در کنتاکتور به صورت لحظه ای است و باعث کاهش عمر الکتروموتور و تجهیزات میشود
در درایو ما می توانیم فرکانس را کنترل کنیم ولی در کنتاکتور و سافت استارت امکان پذیر نیست
در درایو که انواع مختلفی دارد، ابرندهای معروفی چون زیمنس، اشنایدر، جفران، وگ، اومران، اینورتک، توشیبا که سرتاسر دنیا را پوشاندهاند تا برندهای ایرانی چون استنسون، پرتوصنعت، آگر و. می توانیم گشتاور یا قدرت موتور را در دور های مختلف کنترل کنیم و در کنتاکتور و سافت استارت این امکان هم فراهم نیست و امکانات زیادی که وقتی آموزش دیدیم به آنها پی خواهیم برد.
درباره این سایت